dimarts, 30 de juliol del 2013

Jo em dic Malala, i tu?

Malala,  a l'IES Eugeni D'Ors de Badalona,  divendres passat,  26 de juliol.
"Cal que estem units. Si estic sola no puc fer res, però si esteu amb mi, ho podem aconseguir tot". (Malala Yousafzai, 26 de juliol, Barcelona)

La Malala Yousafzai ha visitat Catalunya. Ha sigut un plaer tenir a casa nostra a aquesta noia que s'ha convertit, amb la seva valentía, en un referent per totes les persones que treballem per l'educació en valors. 

La jove pakistanesa va rebre l’any passat dos trets per part dels talibans que governaven el vall del Swat per denunciar al seu blog que ella i les seves companyes no podien anar a l'escola. Ja recuperada, segueix amb la seva lluita desde Gran Bretaña com a activista pel dret de tots els nens i nenes del món a accedir a l'educació i va fer el seu primer discurs oficial davant de 1000 joves de tot el món a la seu de l’ONU el 12 de juliol, aprofitant el seu 16é aniversari. 

A Barcelona, la Malala ha rebut el Premi Internacional Catalunya el passat 26 dejuliol. Com va senyalar el jurat, “és avui un destacat referent en la defensa del drets civils i ha mobilitzat centenars de milers de persones a tot el món, encarnant diverses causes: el dret de les dones, el dret a l’educació, la lluita contra l’extremisme, en el seu cas la oposició al poder talibà, que nega l’educació de la dona”.

Al matí, acompanyada del seu pare, Ziauddin Yousafzai, fundador de l'escola de secundària per a nenes Khushal, a Mingora, va visitar l'IES Eugeni d'Ors de Badalona i va agraïr als nens i nenes que li havien escrit durant la seva convalescència a l'hospital.

Segons Unicef​​, 93 milions de menors no assisteixen a l'escola, xifra que suposa més del total de la població de les Filipines. La major part són nenes, de les quals gairebé el 80% viu a l'Àfrica subsahariana i Àsia meridional.

Per aixo, necesitem moltes Malales!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada