dimecres, 19 de juny del 2013

Preparant el Dia Mundial de les Persones Refugiades

"Caram! Quina feinada que tindrem a enviar cartes a tot el món! Caldrà que ens organitzem molt i molt bé."

Un refugiat sirià arriba a Jordania.  Imatge: UNHCR. Q Laban-Mattei

Has consultat ja la publicació d'ACNUR ‘La situació dels refugiats al món’? Avui és un bon dia per fer-ho, ja que demà, 20 de juny, és el Dia Mundial de les Persones Refugiades. 

Jo em dic Lluïsa i, com la Brisa, sóc part del relat ‘L’ametller no va poder fugir’, del que són autores la Pepi Soto i la Pia Vilarrubias. Aquesta història és l’eix il·lustrat del recurs educatiu de Comitè Català de l’ACNUR, Jo em dic Brisa, i tu?

El nostre relat de ficció té una base real en les emocions i l'experiència de les persones refugiades a les quals recolzem des del Comitè Català de l'ACNUR. I també en la nostra pròpia cultura, perquè no és imprescindible esmentar altres països per entendre el que suposa el desplaçament forçat per a les persones i les comunitats. A Catalunya, l'exili va deixar una petjada en la nostra història i el nostre desenvolupament social. I també moltes històries familiars de separació, incertesa, dolor…

La Lluïsa
A més, actualment convivim amb persones refugiades d'altres països a les nostres ciutats. I tres d'ells, la Kaissa, la Romina i el Mamadou són protagonistes de ‘Ser refugiat a Barcelona’, un curt documental que es presenta aquesta tarda en el Col·legi de Periodistes de Catalunya, com a obertura als actes oficials pel Dia Mundial del Refugiat.

Si no pots assistir a l'estrena, no et preocupis, ho compartirem amb tu a través d'aquest bloc i de les nostres xarxes socials i podràs veure-ho en qualsevol moment.


El Dia Mundial del Refugiat és una data important per reclamar més suport i protecció a les persones refugiades. Per això, demà dia 20, tenim diversos actes previstos als quals et convidem a participar:

  • Lleida: “Colòmbia en viu: Els drets humans a reflexió"Taula Rodona sobre “Les dimensions de la Situació a Colòmbia: Drets Humans i Desplaçament Forçat en el marc del procés de pau”, a les 20:30 al Café Teatre de l’Escorxador (c/Roca Labrador, 4, bis, Lleida). 

  • Barcelona: Acte del Dia Mundial de les Persones Refugiades organitzat per l’Ajuntament de Barcelona. Testimoni de quatre persones que han estat refugiades en algun moment de la seva vida. A les 18 hores a la Biblioteca Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada