dijous, 11 de juliol del 2013

Marxem de vacances!

Un grup de nenes sirianes assisteixen a classe en un camp de refugiats de Jordània ©UNHCR 

"La Menta diu que troba a faltar el seu ametller florit i que, encara que no és el mateix, cada dia rega una mica l’arbust que creix al costat de l’escola del camp de refugiats: “Potser un dia sortiran flors i ametlles... qui sap?"


El curs escolar ha acabat i marxem de vacances. Gràcies a tots els nens i nenes, pares, tutors i professors que han col·laborat en les proves pilot dels tallers de Jo em dic brisa, i tu?, el nostre projecte educatiu per alumnes de Primària.

Ja saps que et pots descarregar el conte i les activitats a la nostra pàgina web o contactar directament amb nosaltres per a que realitzem el taller a la teva escola o espai educatiu.

Et donem algunes bones raons per a incloure la sensibilització sobre la situació de les persones refugiades en el teu programa escolar:

  • Ha augmentat el nombre de refugiats al món: ja són més de 45 milions de persones  ¿T'imagines multiplicar per sis la població de Catalunya? Aquesta és la dimensió humana del 'país' dels refugiats.
  • Síria s'ha convertit en la major emergència humanitària en la història de l'ACNUR: Més de 1,6 milions de persones, en la seva gran majoria dones i nens, han fugit del seu país per la violència a Síria. I la xifra creix i creix...
  • A Espanya hi viuen 4.228 persones refugiades i 2.670 sol·licitants d'asil. Un 0,01 per cent del total de la població desplaçada a la força arreu del món. A Catalunya amb ACNUR hem fet el curtmetratge 'Ser refugiat a Barcelona' per mostrar-te la vida de tres d'ells a la nostra ciutat.
  • Educar en valors als nens i nenes ens permetrà crear un món més just, més tolerant, en el qual les persones es respectin més enllà de la seva diversitat. Un món, en fi, més agradable per viure. Comptem amb tu!

Seguim en contacte a través del nostre Twitter i Facebook. Ens veiem al setembre!

2 comentaris:

  1. Hola Ametlla! Moltes gràcies pel teu comentari. Coneixes el recurs educatiu 'Jo em dic Brisa, i tu'?

    ResponElimina