diumenge, 24 de novembre del 2013

Així vam celebrar el Dia de la Infància

Nenes i nens de l'Escola Igualada, el dia 20 de novembre de 2013. 

Hem celebrat el Dia de la Infància, el 20 de novembre, al col·legi Acadèmia Igualada amb 45 nens i nenes de Primària que van assistir al nostre taller Fem-los Créixer. Com ja sabeu, amb aquesta activitat intentem apropar als més petits la realitat de les persones refugiades, mitjançant jocs, la lectura del conte de la Brisa i la possibilitat d'escoltar en primera persona la història de la Kaissa i d'entrevistar-la sobre el seu trajecte des d'Algèria.

Sabates utilitzades per un nen per desplaçar-se  
des de Síria fins a Jordània. UNHCR/G. Beals
Igual que a Sant Adrià del Besòs, la setmana passada, els alumnes tenien molta curiositat per conèixer més detalls sobre la vida de la Kaissa, que els va acompanyar al pati i va respondre a les seves preguntes sobre la situació de les dones a Algèria, el tipus de persones que són perseguides al seu país, els anys que tenia quan va haver de fugir de la Kabilia o com és la seva vida a Barcelona.

El Dia de la Infància va commemorar enguany el 24 aniversari de l'aprovació de la Convenció sobre els Drets de l'Infant. I actualment, el conflicte de Síria i el tifó de Filipines són les situacions d'emergència que afecten a un major nombre de nens, segons UNICEF.

Síria viu una guerra que ja està en el seu tercer any amb més de 1,1 milions de nens i nenes refugiats en altres països que depenen de l'ajuda humanitària, i, dins de Síria,  4 milions de nens afectats més.

Per això és important per a l'ACNUR que els nens catalans coneguin de primera mà aquesta realitat, els motius que provoquen la fugida d'una família de casa seva i com respondre des de la pau i la tolerància a aquestes situacions injustes.

Gràcies a l'Acadèmia Igualada, professors, pares i tutors per acollir aquesta activitat. 
Canviem el guió?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada