divendres, 28 de juny del 2013

Encara no has vist 'Ser refugiat a Barcelona'?

“La Lluïsa i la Brisa es fan molt amigues i ho comparteixen tot, fins i tot el dolor per la mort de persones estimades o la por i el desconsol de la fugida, però també la il·lusió de tirar endavant, de resistir i de viure”.
Avui a l'escola hem tingut una classe molt especial. Ens hem connectat al canal You Tube del Comitè Català de l'ACNUR per veure el curtmetratge 'Ser Refugiat a Barcelona'.

Aquest documental parla sobre la vida a l’exili i la capacitat d’acollida de la nostra ciutat. I ho fa amb molt respecte i emoció cap als seus protagonistes, la Kaissa, el Mamadou i la Romina, tres persones, en situación legal diferent, amb impressionants històries de coratge i supervivència, que han hagut de fugir dels seus països, perseguits per defensar la seva cultura i els seus drets.



El curtmetratge ‘Ser refugiat a Barcelona’ es va presentar al Col·legi de Periodistes de Catalunya, el 19 de juny, amb motiu del Dia Mundial del Refugiat. Realitzat i editat per Roberto Martin (Metrocurt) i produït per Catalunya amb ACNUR, també ha comptat amb les nostres voluntàries i becàries Montse Barba (entrevistes, guió i suport a l’edició), Patricia Ruber i Blanca Lago (transcripcions).

Aquest vespre farem una projecció especial a Sant Sadurní d'Anoia, on també realitzarem activitats amb els més petits, amb el Circuit de Tallers "Fem-los Créixer", basat en el recurs  Jo em dic Brisa, i tu?

No us explicaré molt més. Podeu veure la història de la Kaissa, el Mamadou i la Romina en aquest documental. Amb els vostres comentaris i compartint el vídeo podeu contribuir que li pertanyi cada vegada a més persones. No creeu que tothom hauria de conèixer-la?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada