divendres, 20 de setembre del 2013

Síria: més d'un milió de nens i nenes desplaçats

Imagina't que per un conflicte polític tots els nens i nenes de les ciutats de Barcelona, Madrid, Valencia, Zaragoza i Sevilla  haguessin de fugir de les seves cases, amb el seu objecte més apreciat entre les mans, deixant enrere les seves llars, el seu col·legi, molts dels seus amics ...
Aquest és l'escenari que s'està vivint a Síria, en la major tragèdia humanitària a la qual s'enfronta ACNUR, amb més d'un milió de nens i nenes desplaçats.

Bathoul Ahmed, de l'ACNUR asiste a Najwa, una refugiada de 25 años, y a sus cuatro hijos. © UNHCR / S. Baldwin

Un dels grans reptes és aconseguir que  puguin tornar a rebre la seva educació, ja que, segons UNICEF, gairebé dos milions de nens sirians han abandonat l'escola, prop del 40% del total d'alumnes matriculats en els graus de l'1 al 9.

Tots i totes podem ajudar, cadascú des del nostre lloc al món, per a que situacions com la de Síria no es tornin a repetir. Això és apostar pel respecte mutu, la convivència i la resolució pacífica dels conflictes, conceptes amb els que treballem en els tallers del projecte 'Jo em dic brisa, i tu', adreçats a nens i nenes de Primària i que impartim en escoles i espais de lleure.




Canviem el guió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada