divendres, 8 de novembre del 2013

Entrevistant a la Kaissa!

Taller 'Fem-los créixer' a l'Escola Mediterrània de Sant Adrià del Besós.
Nens i nenes de l'Escola Mediterrània entrevisten a la Kaissa, una de les activitats del taller 'Fem-los Créixer'

Aquesta setmana hem iniciat els tallers del nostre projecte 'Fem-los Créixer', basat en el recurs educatiu 'Jo em dic Brisa, i tu?'
L'equip de l’Escola Mediterrània a Sant Adrià del Besós (Barcelona) ens ha convidat a compartir la situació de les persones refugiades amb 66 nens i nenes de Cicle Mitjà. Dimecres, vam estar amb els alumnes i professorat de 4 de Primària i ahir, dijous, va ser el torn dels de 3 curs. Tots i totes van participar molt activament de les activitats i jocs que els vam proposar.
Taller Fem-los créixer a l'Escola Meditterània de Sant Adrià del Besós
Tots junts, vam llegir el conte de la Brisa i hem escoltat la història de Kaissa, dos relats molt semblants sobre l'amor a la teva cultura, el sense sentit de la violència i l'experiència de ser refugiada i reiniciar una nova vida en una ciutat d'acollida.
Ha estat molt emocionant veure la resposta dels menuts i el seu interès per participar en una de les activitats que més els diverteixen del taller: l'entrevista.

Simulant un plató de televisió, van fer torns per fer-li a la Kaissa, periodista i professora amaziga de nacionalitat algeriana, tot tipus de preguntes:
  • Per què va haver de fugir del seu país?
  • Per què les nenes com ella no podien jugar com els nens?
  • Per què estava prohibida la seva llengua, l'amazic?
  • A quines persones es perseguia a la seva regió?

Amb unes quantes respostes i, segurament moltíssimes més preguntes, vam posar punt i a part a aquest taller. Ara és el moment de reflexionar i preparar-se pel concurs 'Jo em dic Brisa, i tu?'.

Gràcies als alumnes, mestres i monitors de l'Escola Mediterrània per aquesta fantàstica experiència!




1 comentari: